0.00lei

0 item(s) in Cart

Pui cu alune Gong-Bao

Rețeta pentru pui cu alune Gong-Bao are o istorie interesantă în cultura de mancare chinezeasca. În timpul dinastiei Qing, ministrul Ding Baozheng, pe atunci guvernator al provinciei Sichuan, cerea bucătarului să îi gătească nenumărate mancăruri cu ardei iute, pentru că îi plăceau foarte mult. După o vreme, bucătarul aproape își terminase rețetele, iar Ding l-a sfătuit să-i gătească un fel de mancare chinezeasca în care să folosească ardeiul iute și carnea de pui. Bucătarul a tăiat puiul în cubulețe, ardeiul în bucăti, și le-a prăjit impreună cu alunele. Ministrului Ding i-a plăcut atât de mult gustul preparatului, încât l-a denumit “Gong-Bao”, după bucătar. Acum puiul cu alune Gong-Bao este unul dintre cele mai indrăgite preparate de mancare chinezeasca.

Ingrediente: piept de pui, castravete, ceapă, morcov, bambus.

Golește
Cod Produs: 25 Categorie: